Почивка в домът на Дейвид Бауи? Възможно срещу 40 хиляди

Имотът се намира на частен карибски остров

Всеки достатъчно заможен клиент може да наеме бившата къща на Дейвид Бауи на карибски остров, стига да бъде одобрен.

Мюстик е частен остров, част от държавата Сейнт Винсент и Гренадини в Карибско море, купен за 45 000 паунда, крупна сума през 1958 година от Колин Тенант, 3-и лорд Гленкор. С площ от едва 5,7 кв. км островът предлага уединение и екзотика, чиято достъпност си има цена.

Снимки от имението вижте в ГАЛЕРИЯТА!

Постройките са едва стотина и няма как да се увеличат, а липсват и куп обичайни за курортите неща, като ресторанти и магазини. Но дискретността и трудната достъпност, включително за папараците, са сред причините на Мюстик да са почивали куп известни личности, включително принц Уилям и съпругата му Кейт, Мик Джагър, Хю Грант и други, пише 24часа.

Сега ваканцията там е възможна и в бившето имение на починалия през януари на 69 години Дейвид Бауи. Седмичният наем за почивка там е 40 000 долара, но в пикови сезон цената му се вдига до 70 хиляди за седмица. Този, който бъде одобрен като клиент, ще получи за ползване 5 спални, а персонал от 14 души ще обслужва него и приятелите му.

Имението, наречено Мандалей, е строено за изпълнителя през 1989 година и по негово желание е в азиатски стил с балийски и японски елементи. Освен спалните гостите ще имат на разположение голям басейн, водопади, красиви градини, специален павилион за трапезария. На Мюстик под наем се отдават общо около 85 обекта, като сред най-актуалните са нощувките по 635 долара на вечер в „Котън хаус“, наскоро реновиран малък хотел, който през XVIII век е бил склад за памук.

В монта имотът е обявен за продажба на цена от 20 милиона долара.