Заловиха избягал затворник

Крал коли в Старозагорско

24-годишен младеж бе заловен от полицията след серия кражби на коли в Казанлъшко.

Ибрям А.  е задържан в землището на казанлъшкото село Шейново.  Той излежавал присъда в Старозагорския затвор за кражби. Бил преместен в затворническо общежитие в Гълъбово, откъдето избягал на 4 август тази година. Бил обявен за общонационално издирване.

Върнал се в родното си Шейново и отново подхванал занаята. Придвижвал се с   лек автомобил  „Фолксваген поло“, откраднат  от с. Хаджидимитрово, а близо до мястото на задържането му е намерен и лек автомобил  „ВАЗ 2101“, откраднат от с. Горно Сахране.

Досега е установено, че от 4 до 21 август Ибрям е съпричастен към общо пет случая на противозаконни отнемания на моторни превозни средства и две домови кражби в малки населени места от областта, за които са образувани и се водят досъдебни производства.

В част от случаите извършителят е прониквал в чуждите домове през незаключени врати и отворени прозорци и  отмъквал ключовете на леките автомобили. От жилищата той си е тръгвал и с парични суми, мобилни телефон и други вещи.

И.А. е задържан за срок до 24 часа. Работата по доказване на цялостната му престъпна дейност продължава под наблюдението на прокуратурата.