Харакирито отива за 12 години зад решетките

Крими

22-08-2016, 12:54

Снимка:

btv

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Харакирито твърди, че е натопен за пожара с три жертви

Преди 4 години Павел Господинов - Харакирито опожари паметник на културата в Созопол, в който загинаха трима души

Потвърдиха ефективното наказание от 12 години „лишаване от свобода“ на Павел Господинов, известен като Харакирито, подсъдим за палеж на къща в гр.Созопол, от който е настъпила смъртта на трима души 
Бургаският апелативен съд потвърди ефективното наказание от 12 години „лишаване от свобода“,  постановено срещу Павел Господинов. Той е признат за виновен за това, че на 15.11.2012г., в гр. Созопол. обл. Бургас, ул. „Тюлен“, запалил сграда на значителна стойност- триетажна къща, на стойност 1 715  000 лв., като запаленото има историческа стойност и от пожара е последвала смъртта на трима души, като дееца не е искал или допускал това - престъпление по чл.330., ал.3, вр.ал2, т.1, т.3, вр.чл.54 от НК.
Господинов ще трябва да изтърпи наказанието си при първоначален „строг“ режим в затвор.
Харакирито и двама от постаралите Георги Георгиев и Диана Монева имали отдавнашен спор за неплатен наем. Те често се засичали по улиците на гр.Созопол, като влизали в остри словесни спорове. През пролетта на 2012 г. Монева и Георгиев, които живеели при фактически съпружески начала се нанесли да живеят в къща в гр.Созопол на  ул. „Тюлен“. Господинов знаел това. На 15.11.2012г., около 22.40 ч. отишъл до своя автомобил, взел от там бензин, който сложил в пластмасова бутилка. Приближил се до къщата, в която живеели Георгиев и Монева и запалил входната врата. Когато видял, че огъня се разгаря побягнал и се прибрал на у дома.  В резултат на разгорилите се пламъци, смъртта си намират трима души.
Решението на Апелативен съд – Бургас може да бъде обжалвано пред ВКС.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен