България със сребро на Балканиада по плажен волейбол

В близките дни на плажните ни национали предстои участие на Европейско първенство, което ще се проведе в Солун (Гърция) от 25 до 28 август

Христо Колев & Мартин Мечкаров завършиха като вицешампиони на Балканиада по плажен волейбол до 22 години, която се проведе в Пробищип (Македония), информира БФВолейбол.

Родната двойка достигна до финал на турнира след 2:0 (21:19, 21:16) над турците Хасан Йълдъръм & Мустафа Сусам в третия кръг и нов успех на полуфинала с 2:0 (23:21, 21:18) над румънците Роберт Върлан & Лучиан Бъдичяну. В спора за титлата българските представители не успяха да се противопоставят на двойката на Сърбия Джордже Клашнич & Иван Лозич и отстъпиха с 0:2 (19:21, 8:21).

Така нашите завършиха със сребърните медали още при своя дебют като двойка на международна сцена. Христо Колев и Мартин Мечкаров сформираха екип една от началото на този сезон, като тренират заедно от два месеца.

В близките дни на плажните ни национали предстои участие на Европейско първенство, което ще се проведе в Солун (Гърция) от 25 до 28 август.