Фестивалът на усмивките гостува в Бургас

Бургас Лайф

23-08-2016, 08:08

Снимка:

Пресцентър на Община Бургас

Автор:

Екатерина Джутева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Топ карикатуристи пристигат в Бургас за SMILE ART FEST

Майстори на хумора представят карикатури от цял свят

По време на фестивала на усмивките в Бургас ще бъде представена селекция от 200 рисунки на карикатуристи от шест континента. Сред участниците има майстори на хумора от Италия, Турция, Германия, Англия, Франция, България, Бразилия, Хърватска, Черна гора, Украйна, Гърция, Македония, Китай и др. Те ще бъдат позиционирани в галерия "Георги Баев" /80 картини/, зала "Петя Дубарова" в Казиното /40 картини/ и Балюстрадата от 22 август до 26 август.

"В напрегнатото ни ежедневие най-доброто, което можем да направим, е да се усмихваме повече. Щастлив съм да открия фестивала в Бургас, за нас е чест и удоволствие, че този позитивен форум стартира началото си оттук. Вярвам, че много хора ще се потопят в атмосферата на фестивала и ще оценят интелигентния хумор", каза Петър Парушев, началник отдел "Култура" в Община Бургас.

На място при откриването на събитието топ карикатуристите Чавдар Николов и Анатолий Станкулов направиха карикатури на всички присъстващи, а чрез иновативната технология на Bamboo-Spark рисунките на двамата художници  се отразиха в реално време и в интернет пространството.

"Благодарим за гостоприемството на Община Бургас, използвайте всеки един момент, за да се забавлявате и помнете, че шаржът в различните му вариации е най-свободният жанр в изкуствота" - това е мнението на карикатуристите Чавдар Николов и Анатолий Станкулов. Фестивалът ще гостува в Бургас до 26 август /петък/. Всички изложби са с вход свободен.