11 са постъпилите оферти за стоителство на "Хемус" до Боаза

11 са постъпилите оферти за за проектиране и строителство на новият участък от 9,3 км от автомагистрала „Хемус“ между Ябланица и Боаза. Предстои офертите да бъдат отворени, съобщават от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). Индикативната стойност на обществената поръчка е 80 млн. лв. без ДДС.

Въпреки първоначално заявените намерения, максималната скорст по отсечката няма да бъде ограничавана и ще е 140 км/ч. Автомагистралната отсечка ще бъде с по две ленти за движение в посока по 4 м, две ленти за спиране по 3 м, средна разделителна ивица - 2 м, водещи ивици и банкети.

Предвидено е изграждането на 5 селскостопански подлеза, 2 селскостопански надлеза, както и подлез при общинския път Брестница - Съева дупка. Ще бъде изградена и етапна връзка при километър 87+600 с път I-4 Коритна - Белокопитово за проектна скорост 60 км/ч.

Критерият за оценка на офертите в обществената поръчка за „Изготвяне на технически проект и строителство (инженеринг) на АМ „Хемус“, участък от 78+500 до км 87+800“ е икономически най-изгодна оферта. Срокът за изпълнение на проекта е 910 дни.


Офертите ще бъдат отворени на 23 август от 14 ч. в зала 702 в сградата на Агенция „Пътна инфраструктура“.