Помориец тегли хилядарки от Варна. Подарил ги на ало измамници

81-годишният мъж предал на измамниците сумата от общо 22 000 долара и 6 500 лева

81-годишен помориец бил измамен два пъти по телефона за огромна сума пари, съобщават от полицията. На 22 август около 10.40 ч. в Районно управление - Поморие е получено съобщение от 81-годишен помориец за това, че станал жертва на 2 телефонни измами за един месец. Преди около месец възрастния човек получил телефонно обаждане от мъжки глас, който оприличил на племеника си, живеещ в София. "Племеникът" заявил, че му изпраща колет с хапчета и други ценни вещи, но за да го получи трябвало да заплати сумата от 1 500 лв. на преносителя. Помориецът дал парите на непознат мъж, дошъл на домашния му адрес. 
Впоследствие пенсионерът получил няколко нови телефонни обаждания, чрез които е заблуден, че ще оказва съдействие на полицейски служители при задържането на телефонни измамници. За периода от 15 юли до 03 август 81-годишния потърпевш теглил три пъти пари от банков клон във Варна, тъй като служителите от поморийския клон го разубеждавали и отказвали да му изплатят исканата сума. 
Констатирано е, че за посочения период помориецът предал на измамниците сумата от общо 22 000 долара и 6 500 лв. Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Районно управление – Поморие.
За още един случай на измамен възрастен човек съобщават от полицията днес. На 22 август около 17.00 ч. в Четвърто Районно управление - Бургас е получено съобщение от 81-годишен бургазлия от к-с «Меден рудник» за това, че станал жертва на телефона измама по схемата «оказване на съдействие на полицейски служители за задържането на телефонни измамници» за сумата от 11 900 лева, която оставил в найлонова торба на улицата пред дома си. Работата по случая продължава от служители на Четвърто Районно управление – Бургас.