Израелските ВВС нанесоха удари по позиции на Асад в Сирия

Военновъздушните сили на Израел са нанесли удари по ракетна установка на сирийската правителствена армия късно снощи, съобщават от пресслужбата на Израелските отбранителни сили. Според военните целта е успешно поразена.

Няма информация за загинали и пострадали. Не е ясно и позицията на Дамаск относно инцидента.

Бомбардировката на израелската армия е в отговор на атака от сирийска страна, станала по-рано вчера. Няколко часа преди удара срещу сирийската ракетна установка, на територията на Голанските височини, контролирана от Израел, се взриви сирийски снаряд. Поради факта, че снарядът е паднал в путинна местност, няма разрушения и загинали.

Ръководството на Израелските отбранителни сили счита, че снарядът е попаднал на територията на Израел по случайност и едва ли може да се говори за умисъл от сирийска страна. При все това генералният щаб се обединява около позицията, че този факт не бива да сваля отговорността на сирийските власти за инцидента.

Това не е първият случай, когато прехвърчането на искри межу Дамаск и Йерусалим прераства в реално използване на оръжие. Миналият месец арабски медии съобщиха за израелски ответни удари на сирийска територия в отговор на провокации от страна на Дамаск.