Към момента реконструкцията на бул. "Черни връх" се изпълнява в срок

Мисия София

23-08-2016, 19:09

Снимка:

профил facebook

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Булевард Черни връх ще бъде затворен за ремонт от 6 юли до 19 декември

Фандъкова: В края на септември се предвижда да бъде пуснато движението по бул.„Черни връх” в участъка между бул. „Тодор Каблешков” и ул. „Джон Атанасов”

В края на септември се предвижда да бъде пуснато движението по бул."Черни връх" в участъка между бул. "Тодор Каблешков" и ул. "Джон Атанасов". От началото на октомври в участъка ще могат да се движат автомобили, макар че още няма да е поставен последния износващият пласт от асфалтовата настилка. Към момента реконструкцията и разширението на булеварда се изпълнява в срок.
Това каза днес кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на обекта заедно с заместник-кметът по направление "Транспорт и транспортни комуникации" Евгени Крусев.
   
Предвижда се от 25 август да започне работата и в участъка от ул."Акад.Иван Буреш" до ул. "Флора Кънева". Ще бъде осигурен достъп за живущите в района. Транзитното движение ще се извършва през бул."Симеоновско шосе" и бул."България".
   
Досега са извършени строително-монтажни работи по изграждане на инженерна инфраструктура на бул."Черни връх". Изградено е трасе на канализационната мрежа с дължина 800 м, водопровод от 350 м, положени са 18 км кабели, както и 21 км оптични и телефонни кабели.
   
Продължава и ремонтът на ул. "Козлодуй", който ще приключи през ноември, както и на ул. "Богатица", където се очаква през септември да завърши първият етап и да бъде отворен за движение. Работи се и по реконструкцията на бул. "Владимир Вазов" и бул. "Ботевградско шосе".