Условна присъда за фотограф - хулиган

Атанас Няголов шофирал автомобила си в нетрезво състояние и оказал съпротива на полицаите

Окръжен съд-Бургас потвърди присъдата на Районен съд - Бургас от 15.03.2016г., с която подсъдимият Атанас Няголов бе осъден на общо наказание в размер на 1.6 г. „лишаване от свобода“.  Изтърпяването е отложено за 3 години изпитателен срок и „глоба“ в размер на 1000 лв., както и пробационна мярка  „ограничение в свободното придвижване“ за времето на изпитателния срок от 23.00 часа до 05.00 часа. 
39-годишният фотограф е признат за виновен за две престъпления - рецидивно хулиганство и противозаконно възпрепятстване на орган на власт. 
Случаят е от 30.09.2014г., когато полицаи от 05 РУП-Бургас спират управлявания от фотографа Няголов лек автомобил. По това време осъденият е бил във видимо нетрезво състояние. При проверката той възпрепятствал служителите на реда да му бъде съставен административен акт, блъскал ги, обиждал и заплашвал с уволнение. Той оказал съпротива и задържането му е извършено след намесата на четирима полицейски служители.
Няголов е осъждан и преди  това - за хулиганство и за шофиране след употреба на алкохол, като и в двата случая му е било наложено наказание „пробация“.
Постановеното решение на Окръжен съд- Бургас е окончателно и не подлежи на обжалване.