Да помогнем на малкия Давид!

Животът

24-08-2016, 12:08

Снимка:

Фейсбук

Автор:

Екатерина Джутева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Благотворителен концерт “Да помогнем заедно на Георги”

Бар Алайв организира 2 благотворителни вечери в подкрепа на дете с церебрална парализа

За втора поредна година сцената на бар Алайв, Бургас ще бъде домакин на "Локум Фест". Това ще се случи днес и утре (24 и 25 август).

Групи от цялата страна ще пристигнат, за да се погрижат за страхотното настроение на гостите. Събраните средства от двете вечери ще бъдат дарени за Давид Костов.

Давид се ражда в първия ден от седмия месец и тежи едва 1.280кг. През първите 3 дни докторите не знаят дали ще оживее, но малкото момче успява. След това остава 68 дни в болницата, защото белият му дроб е недоразвит.

Когато е на 1 годинка му поставят тежката диагноза ДЦП (детска церебрална парализа). Умствено той е напълно съхранен. Давид в момента е на 2 годинки и не може да ходи или да пълзи. От момента, в който е изписан от болницата до сега всеки ден е на рехабилитационни процедури. Той се нуждае от ежедневна рехабилитация, логопед и плуване, за да се подобри неговото състояние.

За съжаление му се полага само 10 дни месечно безплатна рехабилитация, а процесът по възстановяването е дълъг.  

Нека всеки, който има желание и възможност помогне за събирането на средства за продължаване на така нужната рехабилитация!
Началото на концертите е от 18:00 ч., а входът струва 4 лв.