Нагъл шофьор на автобус в Пловдив! Заплашва и подминава деца на спирката

Мисия Пловдив

24-08-2016, 13:27

Снимка:

снимка от децата на въпросния автобус

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Шофьор на автобус в Пловдив по линия 20 се е държал непристойно и нагло към група деца вчера. За това сигнализираха възмутени родители, които искат спрямо шофьора да бъдат предприети мерки, за да се избегнат подобни инциденти.

„Синът ми, който е в 5 клас, заедно с негови приятели тренира във ФК „Ботев“ . Вчера групата младежи се е качила в автобуса от спирката в Коматево, която е да стадиона. Седнали на задната седалка и започнали да си говорят. Малко по-късно шофьорът започнал да им вика и да ги обижда, като им е правил забележки, че му пречат. Казал е реплики от рода-„Следващият път ще си стоите на селския жълт стадион“ и „Повече няма да ви кача“, наричал децата селяндури“, разказва разгневеният баща Атанас Величков.

В автобуса е пътувала жена, която е направила забележка на шофьора за грубото държане. „После жената е искала да слезе на спирката на Оазис 5, но автобусът дори не е спрял, спрял чак след четири спирки. Неприличното поведение на шофьора продължило. Престанало е чак когато след няколко спирки в колата се е качила регулярна вътрешна контрола на фирмата“, твърди бащата.

Днес вече има резултат от заканите. „Синът ми се обади, същият шофьор ги е подминал и изобщо не е спрял автобуса на спирката. Сега е лято, ами ако е зима и температурите са ниски какво ще правят децата , колко време ще чакат друг рейс“, пита Величков.

Подобен инцидент е имало и миналата година с друг автобус, но родителите не дават гласност, защото не са записали номера на колата. Този път децата са записали номера PA6522BX и шофьорът може да бъде устновен. Според регистъра на Община Пловдив концесионетър на автобусна линия 20 е фирмата „ПЪЛДИН БУС” ЕООД с управител Павлин Лозанов. Тя е регистрирана в село Царацово, Община Марица. Екипът на plovdivutre.bg се свързва с представител на фирмата. Оттам ни увериха, че ще ни потърсят с обратен отговор.