Отличиха участниците в Международния фолклорен фестивал

Бургас Лайф

25-08-2016, 09:06

Снимка:

Пресцентър Община Бургас

Автор:

Екатерина Джутева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Кукери повеждат Международния фолклорен фестивал

Зам.-кметът Йорданка Ананиева награди с почетна грамота всички състави

Четвърти ден Бургас тупти в ритъма на музиката и танците на състави от цял свят, които представят своето културно богатство в Международния фолклорен фестивал. 
Община Бургас отдаде специално внимание на участващите групи в най-стария по рода си форум в страната.  Зам.-кметът Йорданка Ананиева се срещна с изпълнителите, които всяка вечер изнасят пищни концерти на различни сцени в града. Тя награди с почетна грамота всеки от съставите за участието му в Международния фолклорен фестивал и приноса му в съхранението на културното богатство, каквото е фолклорът на всяка страна.
"Това, че имаме море, е едно предимство на нашия град, но ние най-много се гордеем с хората, които живеят тук. Вие ще получите много аплодисменти за вашите изпълнения, защото бургазлии са топла публика, те обичат фолклора и в нашия град вие сте очаквани гости. Освен професионалното удовлетворение от това, че ще танцувате и ще представяте фолклора на своята страна, се надявам да намерите много нови приятели. Надявам се нашият град да ви хареса и да се връщате отново и отново в него като приятели на Бургас", каза в словото си към участниците във Фестивала Йорданка Ананиева.