В района на инцидента с Боян Петров имало знаци за намаляване на скоростта

"Имало е предупредителни знаци за намаляване на скоростта в района, където са работили Боян Петров и Андрей Ковачев в Кресненското дефиле". Това заяви пред БНТ инженер Лазар лазаров, каза инженер Лазар Лазаров от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

 "Малко преди самото местоположение на инцидента е било сигнализирано в пътни знаци за каране по-внимателно в района, в който Боян Петров и Андрей Ковачев са работили. А отделно те са били на отбивката", допълни представителят на АПИ.

От думите на инж. Лазаров се разбра още, че Петров и Ковачев са изследвали околната среда, за да предоставят мерки на Агенция "Пътна инфраструктура" при изграждане на нов път. Проектът предвижда да има второ трасе в източната част и в него ще бъдат построени няколко тунела. Трасето няма да е като типична магистрала. Пътят се очаква да бъде завършен през 2020-та година.

Лазаров обясни, че Агенция „Пътна инфраструктура“ е работила съвместно с НПО-та, които е трябвало да направят оценка на околната среда в района, за да се предоставят на проектантите мерки, които да заложат при реализиране на безопасен път в дефилето. Именно затова Петров и Ковачев са били там.