Дъщерята на Димитър Цонев: Делото на баща ми няма да бъде забравено

Деси Цонева обяви намеренията си да създаде фондация, която да помага на млади журналисти

С идеята да продължи името на баща си, дъщерята на починалия журналист Димитър Цонев - Деси Цонева ще създаде фондация, която ще подпомага млади журналисти. Това съобщи самата тя в интервю за БНТ. От думита на Цонева става ясно, че тя ще призове политици и близки приятели на Димитър Цонев да финансират фондацията, за да реализира идеята.

"Баща ми отдаде целия си живот на зрителите и на качествената журналистика, защото много малко журналисти, за съжаление, правят такова нещо, каквото той правеше. Смятам, че неговото име може да продължи да живее единствено по тази начин - правейки фондация и журналистически награди на Димитър Цонев", заяви дъщерята на покойния журналист.

"Наградите ще се дават на млади журналисти и като цяло на журналисти с особен социален принос, а самата фондация ще подпомага кадърни деца да учат в чужбина или ще спонсорира техни проекти. Това, което може би мен в случая ме радва по някакъв начин е, гледайки негови филми, предавания, репортажи... по този начин той отново може да се връща вкъщи, да чуваме гласа му и да го усещаме до нас", каза още Деси Цонева.

Деси Цонева призова утре на поклонението в 15:30 часа хората да не носят цветя, а да изпратят Димитър Цонев всички заедно с аплауз. "Това ще е и финалът на филма, който аз ще направя за баща ми по-нататък", разкри още Деси Цонева.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен