Дефиле на каналджиите пред бургаския съд

Крими

26-08-2016, 11:34

Снимка:

полиция бургас

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Трима каналджии остават в ареста

Всеки ден в Районния или Окръжния съд се гледат мерки и дела на трафиканти

Магистратите от Съдебната палата в Бургас са свръхнатоварени през отпускарския август, когато колегите им от почти всички съдилища в страната почиват. 
Всеки ден в Районния или Окръжния съд в Бургас се гледат дела и мерки на задържани за каналджийство, съобщава Флагман. Прокуратурата бързо внася обвинителните актове срещу трафикантите на мигранти. Голяма част от тях или сключват споразумение с държавното обвинение, или се признават за виновни, за да се разминат с ефективна присъда, показва проверка в регистрите на районните съдилища в Бургаска област. Ефективно наказание „лишаване от свобода“ се налага в случаите на предишни криминални прояви на обвиняемите.
Подобна е и ситуацията с мерките за неотклонение. Арестуваните най-често се освобождават под парична гаранция и в редки случаи се налага „домашен арест“ или постоянна мярка „задържане под стража“.
Последните два подобни случая на младия Атанас Джелебов, който бе заловен на 15 август със свой познат да превозва 39 бежанци, натъпкани в два луксозни автомобила - „Мерцедес“ ML и „БМВ Х6“. Окръжният съд потвърди мярката му за неотклонение – парична гаранция от 4 хил.лева. Младият мъж е с чисто досие.
Заради предишни провинение в ареста остава друг каналджия – Ивайло Китов, който се прочу с опита да прегази, полицаите, решили да му направят проверка.