Петима крадци, двама от които непълнолетни, залови полицията

Крими

26-08-2016, 11:57

Снимка:

общинско радио

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Откраднатите вещи и пари са върнати на собствениците им

Петима извършители на кражби са установени в РУ в областта. На 22.08.2016г. около 22:30ч. от дом в гр. В. Търново след проникване през отворен прозорец на кухненско помещение е извършена кражба на два мобилни телефона, златен пръстен, 75 евро и 260 лева. Разследващи установяват, че извършител на престъплението е едно от задържаните три момчета на 24-ти август – криминално проявеният С.А. на 15 години. Извършителят признава за стореното. Липсващите вещи и част от парите са установени и възстановени на пострадалия. Материалите по преписката са подготвени за доклад на Великотърновската районна прокуратура с мнение за изпращане на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни за налагане на възпитателни мерки.
На 21.06.2016ч. в гр. Павликени е установена липсата на мобилен телефон. Извършителят – неколкократно осъждания Е.Н. на 46 години от с. Стамболово, твърди, че е намерил телефона на чешма в гр. Павликени. Устройството е върнато на собственика. Материалите по преписката са подготвени за доклад  пред компетентната прокуратура с мнение за налагане на административно наказание.
На 24.08.2016г. от стая в общежитие на СУПЦ в с. Овча могила е извършена кражба на телефон. Установен е извършителя – непълнолетният С. Ц. 17 години от гр. Враца. Мобилното устройство е върнато на собственика. Материалите по преписката са подготвени за доклад с мнение за прекратяване и изпращане в Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни за прилагане на възпитателни мерки. 
За времето от 23.08. до 25.08.2016г. в с. Върбовка е извършена кражба на 30 кг. орехи. Извършител на деянието е  Д.Д. на 39 години от с. Камен. Мъжът е осъждан за грабеж и кражби.  Инкриминираните вещи  са върнати на собственика. материалите са подготвени за доклад на Горнооряховската районна прокуратура с мнение за налагане на административно наказание.
На 25.08.2016г. полицаи при РУ Павликени спират  каруца с дърва управлявана от К.Й. на 24 години от гр. Павликени. Двукратно осъжданият мъж превозва около половин кубичен метър дърва за огрев без поставена контролна горска марка и надлежно разрешително за превоз. Установено е, че дървата са намерени и незаконно отнети от района на дерето между гр. Павликени и с. Стамболово и са собственост на общината. Материалите по преписката са подготвени за доклад на компетентната прокуратура с мнение за прилагане на чл.218 б от НК.