Каракачанов: ДОСТ е насочена към ислямизма и османизма

Лидерът на ВМРО и съпредседател на парламентарната група на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов излезе с остра позиция по повод вчерашното посещение на Лютви Местан при турския премиер Бинали Йълдъръм, което той определя за "демонстративно".

"Неслучайно Местан се е срещнал с премиера на Турция Йълдъръм, както и с лидера на националистическата партия Бахчели. Това ясно показва насочеността на новата партия на Местан – ислямизъм, османизъм и турски национализъм. Неслучайно заедно с Местан е скандалният ислямист Шабанали Ахмед", заявява Каракачанов.

Според националиста, Местан се опитва да се превърне в траен посредник в отношенията на Турция и България. Местан отиде да раболепничи пред османския режим в Анкара и да подчертава, че той е неговият проводник в България.

"Местан години наред е определял себе си като либерал, а по-късно се жалва, че е настъпил „руска мина“. Новите геополитически ветрове явно са накарали Местан да забрави за всичко това", посочва Каракачанов, който недоумява как "изведнъж Ердоган стана символ на демокрацията".  

"Всички като Местан трябва да  знаят, че ще настъпят българска мина, ако продължават с откровеното прокарване на чужди интереси. Местан е на прага на маргинализацията и явно разчита на подкрепа от страна на изселнически организации в Турция", смята лидерът на ВМРО.

В изявлението си Каракачанов отново повтаря многократно лансираната позиция на парламентарната група на Патриотичният фронт - да не се разкриват никакви избирателни секции в Турция за предстоящите президентски избори.Снимка на Деня

МВнР: Сънародниците ни в Европа и Турция вече могат да гласуват, приключи вотът в Нова Зеландия