Сгащиха рецидивист на мотор без книжка

Водач на Трабант също бил неправоспособен

Само за седмица, това е четвърти случай, за който съобщава строзагорската полиция – заловен водач без свидетелство за управление на МПС, шофиращ в рецидив на не изтекъл още срок  на наказание за същото нарушение.  Двама от спипаните през седмицата бяха мотористи, третият – рецидивист с Трабант.

Поредният наглец е моторист и попада за втори път тази година на проверка на документите от пътни полицаи. Първия път му катаджиите наложили административно наказания за това, че шофира без да притежава шофьорска книжка. Но това изглежда не притеснило никак 41-годишния старозагорец П.П.  и продължил да си кара мотора без документи.

В сряда около 8 и половина вечерта, обаче по ул. "Св. Княз Борис“, бръмчащият от запад на изток Старозагорските полицаи пак сгащиха рецидивист на мотор без книжка бил отбит да спре от катаджийската палка до кръстовището с ул. "Кольо Райнов".

При проверка на документите пътните полицаи  от Първо районно установили, че господинът не притежава свидетелство за управление на МПС и че през 2016 г. вече му е налагано наказание по административен ред за същото нарушение.

В сектор „Пътна полиция“, ОДМВР – Стара Загора, е образувано бързо производство за престъпление по чл. 343в, ал. 2 от НК.