Поднесоха цветя пред паметника на Тодор Колев в Шумен

По повод годишнината от рождението му

Представители на няколко културни институции, на бизнеса, на община Шумен и граждани днес поднесоха цветя пред паметника на Тодор Колев в Градската градина на Шумен, съобщава БТА. Поводът бе рожденият ден на известния български артист, който на днешната дата щеше да навърши 77 години.
"Подтикнати от мисълта за един от големите хора на България и шуменец, непринудено решихме да се съберем и да почетем любимия на поколения актьор. Тодор Колев до последния си миг не спря да обича и да работи за Шумен.", каза началникът на отдела "Младежки дейности, култура и спорт" в община Шумен Десислава Златева.
Паметникът на Тодор Колев бе открит на 11 юли 2014 г., след проведена дарителска акция и средства, предоставени от шуменска фирма за изграждането му. Монументът представя артиста в една от най-разпознаваемите му роли - с цигулка и бомбе, а втората част от композицията е филмова лента. Паметникът е до известното в миналото заведение "Казиното", където роденият в Шумен актьор е работил като музикант.