Кметът на Несебър получи свещени амулети

Това се случи на Международния арт фестивал "Съзвездия в Несебър"

Кметът Николай Димитров бе дарен от израелски участници на фестивала „Съзвездия в Несебър“ със свещени амулети, които да закрилят него, семейството му и Несебър. Жестът на внимание се състоя минути преди старта на последния концерт от арт форума и то след специална и настоятелна покана от страна на гостите да се срещнат с градоначалника. Кметът от своя страна поднесе на гостите представителни подаръци, свързани с Несебър.

Поредното издание на Международния арт фестивал „Съзвездия в Несебър“ събра талантливи творчески колективи и изпълнители от 11 страни - Армения, Беларус, България, Грузия, Израел, Казахстан, Латвия, Молдова, Полша, Русия и Украйна. 

И тази година по традиция фестивалът започна с пъстро дефиле на децата и ръководителите по провлака на Несебър, след което под звуците на всеки химн на страните – участнички бяха издигнати и националните флагове. Официално приветствие към насъбралите се развълнувани деца отправиха зам.-кметът Иван Гургов и Михаела Георгиева, директор на ОДК - Несебър. Участниците от всички 11 държави показаха какво могат в конкурсните раздели музика, хореография, изобразително изкуство и нестандартни форми на младежко творчество - групови и солови изпълнения на циркова акробатика, илюзионисти, жонгльорство, пантомима, мода и други.