Заплашват жената на приближен до Божо Кравата

Похитителят е задържан за разпит в Районно управление Несебър

В Районно управление Несебър е получен сигнал за отправени заплахи срещу Николай Иванов, един от собствениците на клуб „Оксижен” в центъра на Слънчев бряг.

Атаката е била отправена чрез съпругата на Иванов. Само преди дни тя била застигната по време на сутрешния си крос от непознат, който я хванал здраво за раменете и й казал, че няма да се измъкнат така лесно. Предал й и поздрави от Димитър.

След случая Николай осигурил охрана на жена си, която неколкократно забелязвала преследвача след себе си. Гардовете й успели да го заловят, обадили се на 112 и извикали полиция. Впоследствие Иванов, съпругата му и похитителят давали дълги обяснения в полицията.

Собствениците на клуб „Оксижен” Николай Иванов и Данаил Петков са сред обвинените като членове на организирана престъпна група с лидер Божидар Кузманов – Божо Кравата. 

Делото бе поето от спецпрокуратурата като към него бяха присъединени и престъпленията, извършени на 8 юни с ресторант 4 YOU – убийството на гарда Александър Алексиев и опита за убийство на Димитър Желязков – Очите.

Иванов бе освободен още на първото заседание за определяне на мерките. Наложена му бе парична гаранция от 10 хил. лв. Съдружникът му напусна страната и бе задържан в Испания с европейска заповед за арест. Съдът трябва да реши дали да го върне в България през септември.