Възможности за работа чрез ЕURES

Мрежата EURES е създадена с цел подпомагане мобилността на Европейските пазари на труда

Ако търсите възможност за работа в страна от Европейския съюз, посетете страницата на ЕURES.bg.
Какво е ЕURES? - мрежа за сътрудничество между обществените служби по заетост в страните от Европейското икономическо пространство (28-те страни-членки на Европейския Съюз/ЕС/, Норвегия, Исландия и Лихтенщайн) и Конфедерация Швейцария. В мрежата са включени и партньорски организации - частни доставчици на услуги в сферата на заетостта, професионални съюзи, работодателски организации и др. Мрежата се координира от Европейската Комисия.
Мрежата EURES е създадена през 1993 г. с цел подпомагане мобилността на Европейските пазари на труда чрез оказване на необходимото съдействие на търсещите работа и работодателите.

EURES портала предоставя информация за свободните работни места, заявени чрез националните и обществените служби по заетостта в страните-членки на EURES, както работните места, заявени чрез т.н. EURES съветници; възможност за публикуване на професионално CV от страна на търсещите работа лица в съответната база данни на портала; тази база данни е достъпна за регистрираните в портала работодатели, които се интересуват от мотивирани търсещи работа лица от други страни от ЕС/ЕИП; информация за условията за живот и работа в страните от ЕС/ЕИП; информация за пазарите на труда в страните от ЕС/ЕИП;информация за ограниченията в свободното движение на работната сила, въведени от старите страни членки на EURES по отношение на новоприетите страни в ЕС; информация за възможностите за образование и професионално обучение в ЕС.

За информация по конкретна заявка може да потърсите съдействие от EURES съветника или асистента във всяко бюро по труда.
За Стара Загора - ул. „Стефан Караджа"№8, стая 106. /не се изисква регистрация като безработно лице/.