Нови автобуси подобряват качеството на градския транспорт в Пловдив

Мисия Пловдив

28-08-2016, 12:35

Снимка:

Община Пловдив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Във връзка с медийни публикации и получени сигнали, касаещи възрастта на автобусите, с които фирмите-превозвачи изпълняват  възложената им транспортна задача и комфорта на пътниците в тях, ОП „ОКТ” изразява следната позиция:

 През последните месеци транспортните оператори извършиха значително обновяване на подвижния си състав, като превозните средства по линии №№ 16 и 44, обслужвани от фирма „Меритранс – 2002” ЕООД, са изцяло подменени с чисто нови. Нови автобуси се движат и по автобусна линия № 66, възложена на „Хеброс бус” ООД, и по линия № 99 на „Автотранс – 2000” ООД. Очаква се в рамките на следващия месец изцяло нови автобуси да се движат и по автобусна линия № 6. По линиите обслужвани от „Автобусни превози Пловдив” ЕООД са включени 5 броя автобуси с дата на първоначална регистрация през 2016 година.

За нито една от горепосочените линии превозвачите нямат ангажимент, съгласно договорите си, да извършват подобно обновяване на автопарка си, като считаме, че същото значително подобрява качеството на транспортната услуга, предоставена на жителите и гостите на гр. Пловдив.

Гражданите на Пловдив, следва да имат предвид, че посочените автобуси тепърва ще се оборудват с елементи на системата за управление на градския транспорт и към настоящия момент информацията за тях няма да е налична по електронните табла, поставени на спирките на МОПТ.