Стадионът в Куклен основно ремонтиран, приема мачове от В група

Спорт

28-08-2016, 13:44

Снимка:

Пресцентър

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Градският стадион в Куклен беше ремонтиран основно. Така той започна да приема срещите от В група.  Наложителният ремонт се случи, за да се осигури място, на което да се провеждат домакинските срещи, след като футболният отбор на града „Атлетик” влезе в третия ешалон на родния шампионат.  „Стадионът се нуждаеше от сериозен ремонт, защото през годините в него не са правени инвестиции”, заяви кметът на Куклен Мария Белчева. 

Община Куклен отпусна 30 хиляди лева. С тях изцяло са обновени санитарните възли, бани и тоалетни, поставена е и изолация. „За щастие се отзоваха и дарители, които се включиха в останалите довършителни дейности като монтирането на парапети, преградни съоръжения и нови седалки за зрителите. Община Куклен съдейства и с техника за почистване на стадиона и терена и сега той има приличен и приветлив вид”, заяви още Мария Белчева. 

Тя поясни, че за Община Куклен е изключително важно развитието на спорта, тъй като един от основните проблеми за подрастващите е обездвижването.  На стадиона вече се състоя първата футболна среща. Освен мъжкия отбор, стадионът ще се използва и от детските тимове в Куклен. 

„За нас е важно децата да спортуват и да се реализират в местния отбор, тоест да се създаде една школа, която да захранва мъжкия отбор с кадри”, заяви още кметът на града. За  възстановяването на стадиона сили обединиха много граждани, които помогнаха с доброволен труд. Сред тях има и бивши спортисти. 

„Общите усилия за обновяването на стадиона са пример, който показа как институции, граждани и бизнес могат да се обединят, за да направят нещо хубаво”, каза кметът на община Куклен Мария Белчева. Надеждата на местната управа е хората да пазят общинския стадион от вандалски прояви, защото той се използва от децата на града.