Тереза Мей иска персонални проекти от министрите си след Брекзит

Това се случва след информацията, че някои обществени служители се опитват да осуетят излизането на Великобритания от Европейския съюз

Британският премиер Тереза Мей е разпоредила всеки министър от кабинета й да предостави персонален проект за Брекзит след информациите, че някои обществени  служители се опитват да осуетят излизането на Великобритания от Европейския съюз.

Тереза Мей е поискала от всичките й колеги планове за действие, в които да изложат как техните отдели могат да направят Брекзит функционален. Информацията е на "Сънди телеграф“.

На среща в правителствената резиденция Чекърс, Тереза Мей е поискала от министрите, 2/3 от които водиха кампания за оставането на страната в ЕС, да поемат необходимата отговорност за реализацията на Брекзит. Всичко това се случва след оплаквания, че проевропейски настроените служители спъват работата на привържениците на Брекзит, особено на онези в новото министерство за Брекзит.

Масло в огъня наля и бившият министър лорд О'Донъл с изявлението си, че Брекзит не е неизбежен, защото Великобритания би могла да остане в рамките на един нов реформиран ЕС.


Тереза Мей има среща с министрите от кабинета в сряда, а в края на седмицата ще пътува за срещата на лидерите на държавите от Г-20 в Китай. Очаква се британският премиер да използва тази среща, за да изтъкне големите възможности, произтичащи от Брекзит, особено що се отнася до сключването на взаимноизгодни двустранни търговски договори.