Цветанов: Кандидатът на ГЕРБ ясен до 2 октомври

ГЕРБ има много доказани хора, които могат да се включат в една предизборна кампания, заяви още Цветанов

Нормален срок за обявяване на кандидатът за президент на ГЕРБ е до 2 октомври. Това заяви днес в интервю за БНТ зам.-председателят на партията и шеф на парламентарната група на управляващите Цветан Цветанов.

"Имахме намерение да бъде обявена в средата на септември. Смятам, че от 20-22 септември до 2 октомври е нормален срок, в който може да бъде представена кандидатпрезиденската двойка. Това забавяне се налага не от това, че нямаме решение. Това забавяне се налага от това, че искахме през всичките тези месеци правителството, местната власт, парламентът да работят спокойно и аз смятам, че успяхме", категоричен е Цветанов.

Според бившият вътрешен министър в първия Борисов, ГЕРБ има много доказани хора, които могат действително да се включат в една предизборна кампания за президент и вицепрезидент.

"Президентската кандидатура мога да кажа, че вече е ясна и това, което нашите структури в цялата страна, от разговорите, които сме провели, те са готови и приемат решението, което ще бъде окончателно на Изпълнителната комисия, за да може действително да реализираме една успешна кампания", каза Цветанов.

Зам.-председателят на ГЕРБ даде и известни подробности около личността, която ще бъде издигната от партията за президент. От думите му стана ясно, че кандидатът за президент е "с управленски опит и е добре познат в европейските столици". Той допълни, че от партията са заложили на медиатор, който да е способен да се справи с усложнената международна обстановка.