БЧК раздава хранителни пакети на най-нуждаещите се

За Община Бургас раздаването на продуктите стартира на 1 септември

От 01 до 30 септември 2016г. Българският Червен кръст започва поетапно раздаване на индивидуални пакети с хранителни продукти на 254 310 нуждаещи се български граждани. Акцията е в изпълнение на Оперативната програма за храни и основно материално подпомагане по Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица (ФЕПНЛ).
За област Бургас хората, които имат право на помощите са 9382 човека. Всички правоимащи, включени в списъците на „Социално подпомагане” - Бургас, ще получат по близо 14.640 килограма хранителни продукти. Индивидуалните пакети включват 14 артикула хранителни продукти: грах, гювеч, ориз, булгур, зрял фасул, пчелен мед, месна консерва /3 кутии/, рибна консерва /3 кутии/, лютеница, доматено пюре, нектар, локум /2 кутии/, бисквити /2 кутии/, вафли - 1 кг.
Освен хората, подпомагани с целева помощ за отопление през миналия отоплителен сезон (2014-2015 г.), към правоимащите са добавени и лица и семейства, инцидентно пострадали при бедствия и аварии от 2012 г. до сега.
Раздаването ще се извършва от служители и доброволци на Българския Червен кръст в обособените за целта 13 пункта, като всеки правоимащ ще получава хранителните продукти срещу подпис и документ за самоличност. 
Графикът за поетапното раздаване по програмата е публикуван на интернет страниците на БЧК (www.redcross.bg) и на АСП (www.asp.government.bg) и в регионалните офиси на БЧК и е съобразен с възможностите за зареждане на пунктовете в страната.
За Община Бургас раздаването на продуктите ще стартира на 1 септември на ул. "Оборище", 95, всеки работен ден от 9:00 до 17:30 ч.
За допълнителна информация: 
Гр.Бургас, к-с Възраждане, бл.7
Тел.056/814905; 814062;