Петима огнеборци от Стара Загора са отличени с медал "За доблест и заслуги"

Кметът Живко Тодоров благодари за всеотдайността им

Петима огнеборци от Стара Загора са отличени с медал "За доблест и заслуги - III степен". Те получиха медалите на тържествена церемония в Регионалната библиотека "Захарий Княжески". Престижните отличия връчи главен комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция "Противопожарна безопасност и гражданска защита". Медалите са присъдени на огнеборците, сред които и комисар Стоян Колев, директор на областната дирекция в Стара Загора, за изключително висок професионализъм на 16 август, когато град Николаево беше обгазен и два квартала бяха евакуирани.
Със заповед на министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова бяха наградени с почетни грамоти десет огнеборци, които са участвали в гасенето на пожарите в региона през това лято.
С почетна грамота за висок професионализъм е отличен и директора на Областната дирекция на МВР главен комисар Николай Кирков.
Кметът на Стара Загора Живко Тодоров връчи почетни грамоти и предметни награди на шестима огнеборци, благодарение на които са спасени хиляди декара гори и десетки къщи при пожарите през лятото на територията на общината.
На церемонията присъства и областният управител на Стара Загора инж. Георги Ранов.