Мирослав Живков: Отново залагаме на младостта и амбицията

Добруджа 07 няма да изневери на себе си

Младостта, амбицията и мотивацията отново ще бъдат водещи във волейболния Добруджа 07, заяви в интервю за Медийна група „Добруджа” старши-треньорът Мирослав Живков.
Добруджа 07 започна своята подготовка за новия сезон, а днес играчите проведоха среща с ръководителите на клуба.
Привлечените състезатели са Денимир Димитров (разпределител), Мартин Мечкаров (посрещач), Трифон Лапков (посрещач), Петър Христосков (посрещач). В отбора се завърна и центърът Илия Петков.
„Всички са много сърцати, изключително позитивни като хора и бързо ще се превърнат в любимци на публиката в зала „Добротица”, убеден е Мирослав Живков.
От миналогодишния състав напускат Велизар Чернокожев, Георги Манчев и Мартин Атанасов.
„Отборът е окомплектован, селекцията, може да се каже, че е приключена”, призна Мирослав Живков, като си остави „вратичка” са един-два трансфера на състезатели както във входяща, така и в изходяща посока.
„Във всеки един отбор е нормално да има текучество на състезатели, но по-важното е, че ние отново не изневеряваме на нашата стратегия – да даваме шанс на млади състезатели, играчи с перспектива, които имат амбиция и мотивация да се развиват”, подчерта Живков.
Старши-треньорът благодари на спонсорите, които и през новия сезон ще бъдат твърдо зад отбора. „С политиката и работата в клуба не само даваме път на младите състезатели, но и сигурност, че зад тях има сериозна организация, която им дава спокойствие да вършат своята работа. В същото време не възпрепятстваме никого, ако има добра оферта и възможност за развитие в друг клуб”, подчерта Живков.
Според него предстои много интересен сезон във волейболната Суперлига, в който ще има 7-8 отбора с абсолютно изравнени възможности.

МГ Добруджа