Откриват новия спортен комплекс в Бяла с детски футболен турнир

Събитието ще се състои на празника на града 5 септември

На 5 септември тази година град Бяла, област Варна, ще има двоен повод за празник. Честването на Денят на града ще съвпадне с официалното откриване на напълно обновения местен спортен комплекс „Черноморец“, реновиран по европейска програма на обща стойност 2,5 млн. лева. В тази връзка Община Бяла и Сдружение „Бъдеще чрез спорт“ организират еднодневен детски футболен турнир – “Бяла Къп 2016”, участие в който ще вземат детските отбори, набор 2006, на домакините от Черноморец, Обзорче (Обзор), ДФК „Шампиони“ (Варна), Черноморец (Балчик), Калиакра (Каварна), Добруджа, Спартак (Варна) и Черно море.

Организаторите на събитието са подготвили интересна програма за своите гости, сред които се очаква да има такива от Министерството на младежта и спорта и Българския футболен съюз. За всички участници в детската футболна надпревара пък са предвидени награди, осигурени от Общината, Сдружението и спонсорите на турнира.

Построен през далечната 1986 година, комплекс „Черноморец“ е изцяло обновен и модернизиран през 2015 г. със средства по европейска програма на обща стойност 2,5 млн. лева и днес предлага редица възможности за спортни активности не само на местните жители, но и на многобройните гости на курортното селище.

Напълно реконструиран, едноименният стадион „Черноморец“ разполага с две трибуни – централна и допълнителна, и почти двойно завишен капацитет в сравнение с първоначалните 400 седящи места. Днес централната има 515 броя седалки, 400 от които покрити с козирка, а допълнителната -185.

Тревното покритие на терена е напълно подменено, като размерите му са 105х72 метра. Благодарение на цялостното реновиране на стадиона, днес той може да се похвали и с чисто нова лекоатлетическа писта с дължина от 400 метра, шест коридора за бягане и тартанова настилка, напълно оборудвана за пълноценни лекоатлетически тренировки.