Добричкият театър стартира сезона с две успешни премиери

Добрич Лайф

31-08-2016, 14:07

Снимка:

theatre.art.bg

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Шуменският театър гостува в Петрич

Театър ВЕСЕЛ с изява в „Дни на куклите“ в Бургас

Режисьорът Стефан Спасов поставя „Изневярата на Моцарт” и „Зорба, гъркът”

„Изневярата на Моцарт” е почти готова. Ще започнем новия сезон с две успешни премиери.”, каза режисьорът Стефан Спасов в ефира на радио „Добруджа”. Една вечер 25 годишният семеен живот на двама съпрузи ще се промени завинаги. Дуетът ще прерасне в трио - с любовницата, която мъжът вкарва за паралелно съжителство в дома им. Новата муза на композитора Евгений Александрович, изживяващ се като съвременен Моцарт, има за цел да върне вдъхновението му и той да създаде гениалния си музикален квартет... Квартет наистина се получава, но когато в дома им се появява и любовникът на съпругата. Шестдесетият рожден ден на композитора, който събира всички тях, ще се окаже поантата не само на творчеството му, но и на емоционалния му живот... От комедия тип „Мила, влюбих се в друга жена...” със серия смешни ситуации, през сцената с интелигентното отмъщение на съпругата, до трагикомедията на финала, спектакълът.”, допълни още Спасов. Сценографията е на Димитър Митев, а актьорите са: Радомир Андонов, Мария Гинкова, Мария Генова, Владимир Трендафилов. Премиерата е на 13 октомври от 19:00 часа в голямата зала на ДТ „Йордан Йовков”.
Другият спектакъл „Зорба, гъркът” ще е с премиера във Варна на 5-6 октомври във Фестивалния и конгресен център, а за премиера в Добрич още не е уточнена датата, уточни Спасов.
Зобра Гъркът“ ще бъде едно истинско приключение за духа и сетивата. Музиката е на световно известния гръцки композитор Микис Теодоракис, която сътворява своята гръцка приказка в ноти за едноименния филм с великия Антъни Куин. Сюжетът е по една от вечните книги – „Зорба Гъркът“ на чутовния белетрист, критянина Никос Казандзакис. Постановката е на Стефан Спасов, а Зорба Гъркът ще е Краси Ранков, а в ролята на писателя влиза самият режисьор, който за първи път в свяота кариера ще играе с Краси Ранков. На сцената ще се качи и цялата добричка трупа.
Стефан Спасове завършил НАТФИЗ "Кр. Сарафов", специалност "Актьорско майсторство за драматичен театър" в класа на проф. Снежина Танковска и Андрей Баташов. Магистратура по режисура завършва при проф.Красимир Спасов. За първи път поставя на сцената на ДТ”Йордан Йовков” по покана на директора Иван Мандев.

МГ Добруджа