Стартира Международният турнир по спортни танци

Спорт

01-09-2016, 08:07

Снимка:

Пресцентър на Община Бургас

Автор:

Екатерина Джутева

Всичко от Автора

Още по Темата:

46 купи и 150 медала на турнира по спортни танци за „Купа България"

Елитното състезание ще се проведе на 3 и 4 септември в зала "Младост"

Над 300 двойки от цял свят ще участват в 31 издание на Международния турнир по спортни танци "Купа Бургас". Елитното състезание ще се проведе на 3 и 4 септември в зала "Младост". Основни организатори са Община Бургас, БФСТ и Клуб по спортни танци "Бургас 1975".

Международният турнир ще се проведе по традиция под патронажа на кмета на Бургас Димитър Николов.

"Бургаските състезателни двойки са много успешни, затова и винаги се класират на призови места. Очакваме медали във възрастовите групи с най-силна конкуренция", заяви по време на пресконференция  по повод предстоящия турнир зам.-кметът Красимир Стойчев.

В елитното състезание ще вземат участие състезателни двойки от 16 држави - Германия, Русия, Франция, Сърбия, Израел, Полша, Азербайджан, Гърция, Испания, Швейцария, Албания, Словакия, Италия, Турция, Румъния, Молдова, Македония и България.

Председател на съдийската комисия ще бъде Владимир Щода от Русия.

"За трети път в рамките на двата състезателни дни ще се проведе и турнир "Rising stars", състезание за изгряващи звезди по латиноамерикански и стандартни танци", обясни Андрей Тодоров, председател на КСТ "Бургас 1975".

С подобен ранг и отново за трети път ще се проведе и Международният турнир за групите над 21 години. Тук се състезават заедно младежи и аматьори, което дава възможност на младежите между 19 и 21 години, които преминават в групата на аматьори, да проверят своето ниво, като премерят сили със състезатели от по-висок ранг.

Продажбата на билети ще е в двата дни на турнира на касите пред зала "Младост". За хора с увреждания, пенсионери и деца до 6 години входът ще е свободен.