ИКЕА отваря врати в Бургас

Новините

01-09-2016, 09:34

Снимка:

gg.center

Автор:

Екатерина Джутева

Всичко от Автора

Още по Темата:

ИКЕА отвори Център за поръчки във Варна

Центърът за доставки и услуги ще се помещава в мол "Галерия"

От тази есен "Икеа" ще заеме мястото на "Карфур" в мол "Галерия" - Бургас. Това ще е вторият център за услуги на шведската верига у нас след като през миналата година откри такъв във Варна.

За по-малко от половин година той е реализирал над 5 млн. лв. оборот и е надминал и най-смелите очаквания, отчете Тео Муратидис, изпълнителен директор на българския офис на "Фурлис", която държи правата на "Икеа" за българския пазар. Това е и основната причина за откриване на центъра в града ни.
Шведският гигант ще отвори през есента своя център за поръчки в Бургас. Той ще е сходен като продукти и услуги, но с по-голяма търговска площ от този във Варна.
За изтеклата финансова година ИКЕА отчита 2.5 млн. посетители или ръст на годишна база от 12 на сто. При клиентите ръстът е 26% до 950 хил., а продажбите са се увеличили с 18 процента до 92 млн. лв.
Прогнозата на компанията е пазарът на мебели в България да расте с по 4-5 % годишно до 2020 г. От там не се ангажират с това какъв дял има ИКЕА от него заради липсата на надеждни данни за обема на целия пазар.