Туристически "Оскар" за Пловдив!

Мисия Пловдив

01-09-2016, 09:16

Снимка:

wikimedia.org

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

От 7 до 11 септември, Пловдив ще бъде домакин на едно от най-престижните международни събития, свързани с туризма - годишните награди на Световната организация на журналистите и писателите в областта на туризма – FIJET. 

Наградата „Златната ябълка“ е своеобразен еквивалент на Оскар в туристическата индустрия, ще бъде връчена на кмета на Пловдив инж. Иван Тотев на официална церемония, която ще се състои на 9-ти септември в Цар Симеоновата градина. Наградата за постижения в областта на туризма град Пловдив ще получи лично от президента на организацията г-н Тиджани Хаддат, който е бивш министър на туризма на Тунис. Официални гости ще бъдат и г-н Максим Минчев, президент на АБУЖЕТ и генерален директор на БТА и г-жа Николина Ангелкова – министър на туризам на РБ.

Наградата „Златна ябълка“ има повече от 50 получатели от 1970 г. до днес. По-рано тази година призът получи град Москва. Организаторите споделят, че особеният принос на град Пловдив се състои основно в разнообразния културен живот на града, амбициозните проекти, свързани с археологията и развитието на творческите индустрии, както и спечелването на титлата „Европейска столица на културата за 2019“.

Журналисти от Франция, Великобритания, Румъния, Испания, Италия, Хърватска, Турция, Египет, Мароко, Ливан, Тунис и България ще пишат за Пловдив и ще публикуват своите статии по света. Специално участие ще вземе и една от най-гледаните хърватски телевизии - Rijeka TV, екипът на която ще подготви и излъчи филм, посветен на Пловдив като Европейска столица на културата 2019. Самият хърватски град Риека ще бъде Европейска столица на културата през 2020 година.