500 каратеки от 5 държави на тренировъчен лагер в Кранево

Те се подготвят за предстоящото Европейско първенство

500 каратеки от 5 държави вземат участие в превърналия се в ежегоден тренировъчен лагер в Кранево. Той започна на 28-и август и ще продължи до 4 септември, като в предпоследния ден ще се проведе и заключителната проява – турнирът между всички каратеки.
Освен националния отбор на България в тренировъчния лагер има състезатели от Испания, Англия, Сърбия и Латвия.
Добричкият карате клуб „Самурай”, който е съорганизатор на проявата, е представен от 40 каратеки, съобщи за Медийна група „Добруджа” старши-треньорът сенсей Димитър Христов.
От Испания за поредна година пристигна един от основните инструктори по време на лагерите – Фернандо Серано. Той е бивш наставник на националния отбор на Испания, като в момента следи за физическата подготовка на полицаите в столицата Мадрид.
На лагера има лектори и от Сърбия.
Новото през тази година е, че е поканен един от най-изявените йога инструктори у нас, тъй като йогата спомага за развиването на допълнителни качества в състезателите, подчерта сенсей Димитър Христов.
Лагерът в Кранево ще подготви състезателите за предстоящото Европейско първенство за всички възрасти, което ще се проведе от 14 до 16 септември в Австрия. Името на България на еврошампионата ще защитават 10 представители на КК „Самурай”.

МГ Добруджа