Преследване по АМ "Тракия" за контрабандни цигари

Крими

01-09-2016, 13:17

Снимка:

provadiadnes.com

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Иззеха 32180 къса контрабандни цигари

Цигарите са иззети от същите служители на “Икономическа полиция” в Сливен

В интервал от 20 минути са хванати два автомобила, превозвали контрабандната стока. Акцията е проведена вчера от служители на “Икономическа полиция”-Сливен със съдействието на колеги от РУ-Нова Загора. В късния следобед, на отбивката за Нова Загора на АМ”Тракия”, е засечен и спрян лек автомобил “Фолксваген Пасат”, управляван от 38-годишния М.М. от сливенския квартал “Надежда”. В колата полицейските служители намерили пет мастербокса с 50 000 къса цигари, без акцизен бандерол. След около 20 минути е засечен и другият автомобил, превозвал контрабандна стока. Водачът забелязал полицейските служители и опитал да избяга. При започналото преследване по пътя от АМ”Тракия” към град Нова Загора, при село Езеро, автомобилът бил пресрещнат от служители на РУ-Нова Загора и задържан. От него са иззети 50 000 къса цигари без бандерол. Водачът е 39-годишният Х.С. също от квартал “Надежда” в град Сливен.
Контрабандните цигари са иззети от същите служители на “Икономическа полиция” в Сливен, които в началото на месец юни тази година задържаха трима мъже, занимавали се с незаконна търговия с тютюневи изделия. Тогава, в опита си да осуетят проверката, те удариха служебния автомобил, опитаха да избягат и катастрофираха в центъра на село Богданово. При акцията бяха  иззети 50 000 къса цигари. Единият от задържаните получи осъдителна присъда.
Операциите по противодействие и пресичане на незаконната търговия с тютюневи изделия на територията на ОДМВР-Сливен продължават. Снимка на Деня

Щрихи от Плевен