За успешен пълен мандат се обявиха лидерите на управляващите партии

В среща при премиера Борисов участваха Миглена Кунева, Божидар Лукарски, Николай Ненчев, Корман Исмаилов и представители на ГЕРБ

Готовност и воля за успешно изпълнение на управленската програма на правителството и завършване на пълен четиригодишен управленски мандат заявиха лидерите на партиите от управляващото мнозинство на среща при министър-председателя Бойко Борисов, съобщава Правителствената информационна пресслужба.

Коалиционните партньори са се обединили около позицията, че международните заплахи и националните интереси на България налагат като приоритети през започналия политически сезон гарантирането на националната сигурност, на финансовата стабилност и успешна подготовка за Българското председателство на Съвета на ЕС.

Лидерите са постигнали съгласие около необходимостта от политическа стабилност, която да гарантира икономическото развитие на страната и продължаване на реформите. Остава приоритет активното участие на България в процеса на вземане на решения в Европейския съюз и в НАТО.

В срещата при премиера Борисов участваха вицепремиерът по коалиционната политика и държавната администрация Румяна Бъчварова, вицепремиерът по координация на европейските политики и институционалните въпроси и председател на ДБГ Меглена Кунева, министърът на икономиката и лидер на СДС Божидар Лукарски, министърът на отбраната и лидер на БЗНС Николай Ненчев, председателят на НПСД Корман Исмаилов, председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, съпредседателят на ПГ на РБ Найден Зеленогорски и заместник-председателят на ПГ на РБ Борислав Великов, информират още от МС.