От днес започва Фестивал „ФотоФабрика 2016”

Фокусът на третия фестивал „ФотоФабрика“ са конфликтите

Конфликтът като сблъсък на идеи, емоции, поколения, култури, държави; конфликтът като противоборство между мъжкото и женското начало, между човека и природата, между материалния и духовния свят. Конфликтът като изпитание за човешкото достойнство.
Тазгодишното издание на фестивала започва на 1 септември 2016 г., с откриването на първата изложбата в България на Пепа Христова (Клетвени девици) в Националната галерия и с експонирането на Моста на влюбените на селектирани от Фотофабрика кадри от световните агенциите Ройтерс и Гети имиджис, обединени от централната тема Конфликти.
Програмата на фестивала включва изложби в открити градски пространства – Моста на влюбените, оградите на три столични училища (Националното музикално училище „Любомир Пипков“, 20-то ОУ „Тодор Минков”, 120 ОУ „Г. С. Раковски”) в залите на – Националната галерия, Чешкия център, “Малките 5” (едно ново експозиционно пространство), УниКредит Студио; лекции; дискусии; работни ателиета; срещи - разговори с артистите и кинопрожекции (Кинофабрика 2) в Одеон, Френския институт и Чешкия център.