31-годишен остава в ареста заради наркотици

Мъжът е осъждан многократно за умишлени престъпления

По искане на Районна прокуратура - Стара Загора съдът определи постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража" спрямо Христо К., на 31 г. от гр. Елхово, привлечен като обвиняем по незабавно производство за това, че на 28/29.08.2016 г. в с. Хан Аспарухово, общ. Стара Загора, без надлежно разрешително държал високорискови наркотични вещества - метамфетамин - престъпление по чл.354а,ал.3,т.1 от Наказателния кодекс.

При провеждане на съвместна специализирана акция на ОД на МВР - Стара Загора и ОД на МВР - Бургас на територията на село Хан Аспарухово, общ. Стара Загора, полицейски служители заловили и извършили проверка на Христо К. Било установено, че обвиняемият държи в себе си предмети, забранени от закона - високорискови наркотични вещества. При проведените в условия на неотложност процесуално-следствени действия, а именно обиск и изземване на Христо К., били намерени наркотични вещества. При извършен полеви наркотест намереното вещество е реагирало на метамфетамин.

Христо К. е осъждан многократно за умишлени престъпления, включително за такива, с предмет наркотични вещества.

Районен съд - Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че мъжът е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо Христо К. мярка за неотклонение може да се обжалва пред Окръжен съд-Стара Загора.