Голямото пътуване: Колони са се образували на "Кулата" в посока Гърция

От „Гранична полиция“ препоръчват на пътуващите към Гърция за почивните дни да се насочват и към другите гранични пунктове с южната ни съседка

Колони от автомобили са се образували на ГКПП „Кулата-Промахон“. Причината - технически проблем, възникнал в информационните системи на МВР, които обслужват ГКПП и КАТ, съобщават от пресцентъра на МВР.

Специалисти работят за отстраняване на проблема, но се очаква затрудняване в процеса на граничния контрол и струпване на автомобили на граничните пунктове и в сградите на КАТ, като не е известно колко време ще отнеме въвеждането в нормален режим на системата.

От „Гранична полиция“ препоръчват на пътуващите към Гърция за почивните дни да се насочват и към другите гранични пунктове с южната ни съседка, тъй като преминаването през ГКПП „Кулата-Промахон“ винаги отнема най-дълго време, заради интензивния трафик там. Очаква се днес през целия ден трафикът да бъде много натоварен и преминаването през граничните пунктове да отнема повече време от обикновено.