Готвачи от Казанлък показват българска кухня в Китай

В побратимения китайски град Дзинан

Трима кулинарни майстори от Казанлък ще демонстрират българска кухня на фестивал в Китай. Те са част от общинската делегация, която  ще гостува на празника в  побратимения китайски град Дзинан.

Поканата е по повод предстоящия фестивал на изворите в Дзинан „Диалог на конфуцианството в града на изворите“. Той ще се проведе за четвърти път от днес до седим септември и цели да изгради платформа за културен обмен и интеграция между конфуцианската култура и различни култури по света. Гости на фестивала ще бъдат и представители на други побратимени на Дзинан градове от различни държави.

Фестивалната програма включва диалог на тема „Хармония в многообразието“, фото-изложба с представяне на побратимените градове, първо международно изложение с картини, които ги показват пред китайските им приятели. Специална вечер ще бъде посветена на гурме храната на чуждестранните гости, където казанлъшките трима кулинарни майстори, част от нашата делегация, ще демонстрират българска кухня.

Участниците в делегацията ще се срещнат с ръководството на Дзинан, с представители на местния бизнес и култура.

Побратимяването между община Казанлък и нейните около 50 хиляди жители с китайския седем милионен град, датира отпреди четири години. На тазгодишния Фестивал на розата делегацията от Дзинан бе с най-младите участници от побратимените на Казанлък градове от чужбина.