Меркел: Можем да изгладим различията между ЕС и Турция

Свят

04-09-2016, 16:33

Снимка:

профил facebook

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Постигането на споразумение обаче би могло да отнеме няколко седмици, обясни Меркел след разговори с турския президент Реджеп Тайип Ердоган в кулоарите на срещата на Г-20

Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че вижда възможност за изглаждане на различията между Турция и Европейския съюз за визовата либерализация за турски граждани, информират от БНР. Постигането на споразумение обаче би могло да отнеме няколко седмици, обясни Меркел след разговори с турския президент Реджеп Тайип Ердоган в кулоарите на срещата на Г-20 в китайския град Ханчжоу.

Меркел заяви също, че лидерите на страните от Г-20 са се договорили на срещата си в Ханчжоу, че е необходимо да работят заедно, за да увеличат световния икономически растеж. Меркел приветства фокуса на Китай върху структурните реформи по време на ротационното председателство на страната на групата на 20-те най-големи икономики в света. Тя обяви, че министрите на цифровите технологии ще проведат среща за първи път следващата година, когато Германия ще поеме председателството. Освен това Г-20 планира да създаде работна група в областта на иновациите, каза още германският канцлер.