Големият американски хореограф Стивън Петронио открива ONE DANCE WEEK 2016

Пловдив Лайф

05-09-2016, 08:11

Снимка:

Пресцентър

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Творчеството на емблематичните майстори на танца от ерата на постмодернизма – Мърс Кънингам и Триша Браун, се преплита с оригиналните декори на Анди Уорхол, сценографията на Робърт Раушенберг и завладяваща музика от култови изпълнители.

Фестивалът се организира от Фондация „Едно за Култура и Изкуства” с подкрепата на Община Пловдив и Фондация Америка за България, с генералното партньорство на Programista; и основното партньорство на Societe Generale Експресбанк и Пътища Пловдив. Събитието подкрепя Пловдив – Европейска столица на културата 2019, признато е от журито на ЕФФЕ – „Европа за фестивалите, фестивалите за Европа” с награда за 2015/2016 г. и е горд член на IETM – International network for contemporary performing arts.

ONE DANCE WEEK благодари за финансовата подкрепа на Конфедерация Швейцария чрез Фонд “Партньорство” (TF PF), Министерство на културата на Република България, Институт Сервантес, Посолство на Кралство Испания в България, Френски институт, Посолство на Франция в България, Чешки Център, Министерство на културата на Чешка република, Посолството на Израел в България, Министерство на културата на Тайван и Международния фестивал за хореография в Сеул.