Три дни Сунгурларе празнува /СНИМКИ/

Животът

05-09-2016, 10:05

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

И чужденци се бореха за титлата Цар на виното в Сунгурларе

Десетки изложби, концерти и три нови обекта за 42 години от обявяването му за град

Тридневни тържества събраха десетки в Сунгурларе за отбелязването на 42 години от обявяването му за град. Събитията приключиха с голям общоградски концерт, в който се включиха самодейци и артисти от читалище "Просвета 1882", но и най-талантливите деца от общината. 

"Пожелавам на Вас, жителите на град Сунгурларе, както и на всички наши гости и приятели, много здраве, щастие, благополучие и успех във всичко, към което се стремите! Нека си   пожелаем с всеки изминат ден да ставаме все по-добри стопани на  красивия си дом - Сунгурларе", каза кметът на Общинта инж. Васил Панделиев.  Празничната програма започна с ритуал по издигане на флаговете на РБългария, Общината и Европа. В тях, заедно с инж. Панделиев се включиха и двамата най-нови почетни граждани на Сунгурларе. С почетен знак, грамота и парична премия бяха наградени Сава Михайлов. По предложение на кмета на града през август той беше удостоен със званието почетен гражданин за зключителен принос към духовния и културния живот в града. Другият отличен жител беше Шабан Мустафа, който с високите си спортни успехи прослави Сунгурларе в България.  

Специални гости на празника бяха народни представители, кметове на общини, представители на държавната власт в Бургас и предстаители на политическия елит. 

Ден по-рано в града беше открита новата автогара, както и Център за почасово предоставяне на услуги в домашна среда  e изграден по проект “Солидарност”. Той е на стойност близо половин милион лева. Сред атрактивните събития предшестващи празника беше и Експозиционният център по корабомоделизъм, в който преше представена уникална сбирка, чийто автор е Сава Михайлов.

Изложба на картини на чужденци, живеещи в общината, изложение на автентични престилки и представяне на две местни авторки бяха само част от културните събития през почивните дни.