Общинска делегация от Казанлък замина за Китай

Новините

05-09-2016, 11:38

Снимка:

Община Казанлък

Автор:

Галя Иванова

Всичко от Автора

Заместник - кметът Даниела Коева е начело на 7-членната общинска група. За побратимения китайски град Дзинан пътуват общинските съветници Николай Факиров и Станчо Леков, директорът на Общинско предприятие "Комунална дейност и поддръжка на инфраструктурата" Никола Чалъков и трима професионални готвачи, които имат специална мисия.

Китайската покана е по повод предстоящия фестивал на изворите в Дзинан „Диалог на конфуцианството в града на изворите". Целта му е да изгради платформа за културен обмен и интеграция между конфуцианската култура и различни култури по света. Гости на фестивала ще бъдат и представители на други побратимени на Дзинан градове от различни държави.

Фестивалната програма включва диалог на тема „Хармония в многообразието", фото-изложба с представяне на побратимените градове, първо международно изложение с картини, които ги показват пред китайските им приятели. Специална вечер ще бъде посветена на гурме храната на чуждестранните гости, където казанлъшките трима кулинарни майстори, част от нашата делегация, ще демонстрират българска кухня.

На делегацията от община Казанлък й предстоят срещи с ръководството на Дзинан, с представители на местния бизнес и културна обиколка.

Побратимяването между община Казанлък и нейните около 50 хиляди жители с китайския 7 - милионен град е вече 4-годишно. На тазгодишния Фестивал на розата делегацията от Дзинан бе с най-младите участници от побратимените на Казанлък градове от чужбина.