Жители на Лом протестират на пътя, където ТИР уби човек и рани още 8

Общество

06-09-2016, 11:43

Снимка:

Кадър "Нова"

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Катастрофата в Лом - един загинал и осем ранени

Утре следобед Общинският съвет на Лом се събира на извънредна сесия, за да обсъди проблема и да търси решение

Жители на Лом блокираха за около час пътя Монтана-Видин, който минава през града, съобщава "Дарик". Протестът се състоя до мястото на трагичния инцидент, при който в неделя вечерта ТИР се вряза в къща, убивайки на място един човек и ранявайки още осем души. Местните хора настояват движението на тежкотоварни камиони да бъде отклонено и да не минава през града, а пътят да бъде ремонтиран.

Протестът продължи кратко, тъй като за него нямаше разрешение от общината. Въпреки това полицейското присъствие беше засилено. Протестиращите преградиха пътя и спряха движението.

Протестът правят, за да им се обърне внимание и да се вземат мерки. Те настояват пътят да бъде ремонтиран, а трафикът на тежкотоварните камиони да бъде изнесен извън града.

"Този път е на 100 години и още го държат. Който и кмет да стане, нищо не прави. Само крадат и слагат в джоба и викат, че ще го оправят, но не го правят. Ще продължат протестите ни. Има и други случаи на инциденти заради преминаващите камиони", казаха хората.

Утре следобед Общинският съвет на Лом се събира на извънредна сесия, за да обсъди проблема и да търси решение. На заседанието са поканени депутатите от региона. Протестиращите заявиха, че ще се съберат пред общината, за да чуят какво ще реши местната власт. Ако решението не ги удовлетворява, протестите ще продължат.