Борисов: България ще я има!

Народът е показал, че знае как и може да извоюва онова, към което се стреми, заяви премиерът в обръщение по случай днешния празник

„131 години след Съединението на България делото на предците ни е показателно за това какво представляват българите в момент на изпитания и трудности. Обединението, съпътствало събитията около Съединението, е особено необходим пример днес, когато страната е поставена пред редица предизвикателства не само от национален, а от глобален мащаб”. Това посочва министър-председателят Бойко Борисов в обръщението си към нацията по случай днешния празник - Съединението на България.

„Българите са надживели много империи и България ще продължи да я има въпреки всички премеждия, защото народът е показал, че знае как и може да извоюва онова, към което се стреми, и въпреки трудностите и потенциалните тежки последици – да постигне целите си", пише още премиерът.

"Затова 131 години по-късно делото на участниците в събитията около 6 септември 1885 г. не е забравено”, завършва обръщението към сънародниците си Борисов.