След почти 8-часов огнен ад, пламъците са локализирани

Животът

06-09-2016, 18:03

Снимка:

pixabay

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Бежанци предизвикаха пожар край Граматиково

Районът на пожара край Граматиково е изключително трудно достъпен

След близо 8-часов огнен ад край Граматиково пламъците вече са локализирани, съобщи кметът на пограничната община Малко Търново. По думите му в момента няма вятър и допълнителни външни фактори, които да повлияят на пожара. "Лошото е, че около 100 дка са изгорели, но огънят е ниско и няма големи поражения", допълни той.

Пожарникари и граждани се бореха с огнената стихия край малкотърновското село от около 10.00 часа днес.

Към момента все още горят над 200 декара сухи треви и храсти. Гасаческите групи обаче не спират работа заради силния вятър, който може да разпали огнищата.

Районът е изключително трудно достъпен, затова се разчита на жива сила. Местните също са сформирали помощни групи. Около 16.30 часа доброволци от Бургас също отпътуваха, за да помогнат за погасяването на пламъците.

При необходимост вътрешното министерство ще помогне с хеликоптер, стана ясно от телефонен разговор между кмета на Малко Търново и главният секретар на МВР , научи Дарик .

По неофициална информация, огнената стихия пламнала от бежански лагер на километър - два от Граматиково . Групата от седем души, всички афганистанци, е била задържана малко след като жители на селото подали сигнал за кълбета дим над гората.