Драматично 4:3 срещу Люксембург и...първо място за България

Нашите показаха, че могат да вкарват голове отдалеч

Нещата изглеждаха невъзвръщаеми, когато бившият играч на ЦСКА Орелиен Жоаким буквално за няколко минути сам поведе на българските национали с 2:1. И всъщност стана добре,че се получи този резултат.Защото веднага след това се видя,че в момчетата на Петев има характер. И то в изобилие. Мачът бе обърнат до 3:2.

И този юначен обрат бе заличен от хубав изравнителен гол в допълнителното време за гостите от Люксембург. Но явно българският характер продължи да го има докрай. И със страхотна тупалка на Александър Тонев бе фиксирано крайното 4:3 за България.

Да,нашите допуснаха в защита доста грешки,след които станаха трите гола на Люксембург, но в предни позиции показаха позабравени моменти. Три от четирите гола за България станаха след удари отдалеч. Попаденията на Митко Рангелов, на Ивелин Попов и на Александър Тонев бяха и красиви, и зрелищни, и от разстояние. Попадението на Марселиньо бе от важните психологически в неговия латино стил. Бразилецът с български паспорт от Лудогорец показа,че заслужава своето място сред националите на Петев.

След равенствата на Франция като гост на Беларус и на Швеция и Холандия нашите изведнъж се оказаха на първото място в групата. Вярно, твърде е рано да се говори каквото и да е. И все пак очаквахме победата,макар и измъчена, но чак да водим на Франция, Швеция и Холандия с  две точки разлика ни идва добре за самочувствието. А то е нужно на този отбор на Петев, колкото и крехко да изглежда засега. В следващите два мача  с Франция и Швеция ще се види дали пък отписаните момчета,няма да се вдигнат и да направят чудеса от храброст...